Geen categorie no image

Published on mei 28th, 2018 | by Marlou

0

Tips bij het kopen van nieuwe schoenen

Geen een voet is hetzelfde, daarom is het belangrijk om schoenen te kopen die ook goed bij je voeten passen. Voor sommigen kan het erg lastig zijn om schoenen te kopen terwijl andere eigenlijk altijd wel gelijk slagen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van nieuwe schoenen?

Vetersluiting

Vaak is het zo dat schoenen met een vetersluiting een betere pasvorm hebben. Het is namelijk zo dat de veterschoen goed en stevig te sluiten is over de gehele wreef en dat zorgt ervoor dat je voet goed vast blijft zitten in je schoen. De veter voorkomt als het ware het in- en uitslippen van je voet uit de schoen. De meeste sneakers hebben een vetersluiting, zo ook de Philippe Model sneakers.

De schoen

Ook is het goed om bij het zoeken naar nieuwe schoenen of deze geen voelbare nadenken of stiksels heeft. Dit kan bij het lang dragen van de schoenen erg vervelend gaan zitten. Vaak is het ook zo dat leer het fijnste materiaal is voor je schoenen omdat leer een goede ventilatie heeft en zich makkelijk laat vormen. Als je op zoek bent naar een goede stabiele schoen omdat je er bijvoorbeeld heel de dag op moet werken dan kun je het beste een schoen nemen waarvan de hak iet smaller is dan de schoen. Bij een schoen met een hakhoogte van rond de 2 cm heb je de meeste steun en is ook de kuit het meest ontspannen. Het is ook belangrijk om er na te kijken of de schoen een versteviging rond de hiel heeft en deze ook daadwerkelijk ondersteunt en op zijn plek houdt.

Overige tips

Iets waar veel mensen niet snel aan denken maar wel heel erg belangrijk kan zijn is dat het het beste is om schoenen te passen in de namiddag. Dit komt omdat het zo kan zijn dat je voeten in de loop van de dag dikker kunnen worden. Ook kun je je schoenen het beste staand passen. Het is namelijk zo dat als je voet staat dat deze wat langer is dan wanneer je zit omdat je gewicht er op komt. Daarnaast is het ook verstandig om een tijdje rond te lopen met de schoenen wanneer je deze past, zo kun je goed kijken of je ze comfortabel vind zitten. Het is sowieso heel belangrijk om goed te tijd te nemen bij het kopen van nieuwe schoenen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑