Als lange man kan het soms lastig zijn om een goed passend en juiste..." /> Overhemden voor lange mannen | Fashion Web

Geen categorie no image

Published on juni 25th, 2018 | by Marlou

0

Overhemden voor lange mannen

Als lange man kan het soms lastig zijn om een goed passend en juiste extra lange overhemd te vinden. In veel gevallen zijn de overhemden niet lang genoeg of de mouwen van de overhemden zijn te kort. Er is een introductie geweest van het lange T-shirt dit heeft als gevolg dat er nu ook het  extra lange overhemd voor mannen op de markt is gekomen. Het extra lange overhemd waar ieder man blij van wordt.

Stukje geschiedenis van het overhemd

Het overhemd is voor ons vandaag de dag een gewoon kledingstuk. We dragen het naar school, naar ons werk, naar feestjes en we nemen ze zelfs mee op vakantie. We staan er eigenlijk niet bij stil dat het overhemd een bijzonder verleden heeft en dat het nog bijzonderder is dat bijna iedereen met een overhemd rondloopt. Vroeger was het overhemd niet toebedeeld aan het gewone volk. Het overhemd behoorde alleen toe aan de elite. Het overhemd bracht onderscheid aan in de sociale klassen. Door diverse maatschappelijke en technologische ontwikkelingen kwam er verandering in de gehele maatschappij, waaronder ook de herenmode. Zo kwamen er dus ook veranderingen in het witte overhemd.

Wat is het verschil tussen een blouse en overhemd?

Het verschil tussen een  blouse en een overhemd is eigenlijk vrij klein. Blouse en overhemd worden vaak door elkaar gebruikt, toch zijn er wel degelijk verschillen. Blouse wordt meestal gebruikt voor de vrouwelijke variant van een overhemd. Een overhemd is altijd voor mannen. De woorden van wikipedia zijn het volgende: “Een overhemd of kortweg hemd is een kledingstuk voor het bovenlichaam gedragen door mannen. Een vergelijkbaar kledingstuk voor vrouwen wordt bloes of blouse genoemd”. Dat is dus duidelijk. Taalkundig in ieder geval. Maar ook bij de vrouwelijke variant van het overhemd, de blouse dus, zit het verschil ook in de knopen. De knopen van een blouse zitten links en de knopen van een overhemd zitten rechts.

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑