Accessoires

Published on juni 12th, 2014 | by Marlou

Discovered

In veel ontwikkelingslanden is de economie sterk aan het groeien. Er wordt handel gedreven en er wordt geld verdient door het verkopen van voornamelijk grondstoffen, kleding en schoenen. Door de groeiende economie├źn zijn er meer banen beschikbaar en groeit de welvaart binnen het desbetreffende land. Discovered is een initiatief dat helpt de welvaart in deze ontwikkelingslanden te stimuleren door de minder bedeelden een kans te geven te participeren. Zij bieden deze mensen een online marktplaats aan waar zij hun handgemaakte en vaak ook biologische spullen kunnen verkopen. Dit zijn vaak souvenirs die je als toerist in een ver oord op lokale markten of op straat kunt kopen. Discovered biedt dus de makers van deze handgemaakte producten en de kopers een ontmoetingsplaats op het internet aan. Ontdek deze unieke accessoires uit meer dan 12 verschillende landen!

Kansen

Op deze manier biedt Discovered alle beginnende artisans oftewel ambachtslieden een eerlijke kans om hun handgemaakte artikelen direct aan de consument aan te bieden. Het initiatief is genomen door Gijsbert van der Sleen en Judith Evers, met hulp van bedrijven die waarden in het idee zagen en nu nog steeds zien. Discovered biedt jou de mogelijkheid om via een virtuele wereld een reis te maken waarbij cultuur uit verschillende landen aan bod komt. Elk product dat te koop is is dus handgemaakt, uniek en draagt een verhaal met zich mee.

Tulsi Crafts

Er zijn ook Nederlandse bedrijfjes zoals Tulsi crafts die zich richten op vrouwen in deze ontwikkelingslanden. Het doel van Tulsi crafts is om vrouwen in Bangladesh aan het werk te helpen en voldoende loon uit keren waar de vrouwen en hun gezin van kunnen leven, hun kinderen naar school te laten gaan en natuurlijk zichzelf verder te ontwikkelen. Ook maken zij gebruik van natuurlijke producten om hun accessoires te maken. Alles is dus biologisch, handgemaakt en uniek. Tulsi crafts hecht ook veel waarde aan recyclen. Zij gebruiken voornamelijk gerecyclede materiaal als grondstof voor de productie.


About the AuthorBack to Top ↑